Locatie bepalen...
10-jarig bestaan Zelfoogsttuin De Vrije Akker

Past. Vullinghsplein, Grubbenvorst Gratis

10-jarig bestaan Zelfoogsttuin De Vrije Akker

Ter viering van het 10-jarig jubileum organiseert zelfoogsttuin De Vrije Akker in Grubbenvorst een feestelijke markt met biologische en handgemaakte producten. Daarnaast zijn er workshops en is er een een bakwedstrijd, live muziek en een dienstenveiling.

Inmiddels bestaat de oogsttuin al tien jaar. Dit kleinschalige en groene initiatief is oorspronkelijk opgezet door Maaike Kruijt en Moniek van Hirtum op een stuk grond net buiten Grubbenvorst. Sinds vier jaar runt Moniek de tuin zelfstandig, op een locatie in Grubbenvorst, tegenover zorgcentrum La Providence.

Tuinder Moniek zaait, plant, wiedt en schoffelt. Samen met vrijwilligers zorgt zij ervoor dat de tuin een heerlijke plek is waar iedereen tussen zijn eigen voedsel door kan lopen. De leden van de oogsttuin komen zelf oogsten wanneer het hen uitkomt. Met duidelijke gewasbordjes en vlaggen wordt aangegeven welke groenten rijp zijn. Eerlijk, vers en gezond, natuurvriendelijk, lekker en leuk!

Het 10-jarig bestaan van de tuin wordt op 14 september gevierd met een feestelijke markt met live muziek. Ook zijn er verschillende activiteiten, waaronder workshops volksdansen, wildplukken en wilgen vlechten. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin, vilten, beestjes zoeken of pannenkoekjes bakken boven een kampvuur. Op de markt komen kramen met natuurlijke producten, lekker en eerlijk eten, verschillende ambachten en informatieve kramen van natuur- en milieuorganisaties.

De oogstleden van de tuin worden uitgenodigd voor Heel de Akker Bakt!, een bakwedstrijd waarin de deelnemers ten minste één groente moeten verwerken in hun zoete taart, cake of koekjes. De bezoekers van de markt mogen hier ook van proeven. Tot slot wordt er een dienstenveiling georganiseerd. Hier kunnen particulieren en bedrijven hun diensten, ambachten en producten aanbieden. Tegen opbod worden deze bijzondere veilinggoederen verkocht. De opbrengst zal gaan naar een cadeau voor de oogsttuin: een mooie fruitboom of picknickbank staan op het verlanglijstje. De komende maanden worden bedrijven, organisaties en particulieren benaderd voor het aanbieden van een dienst of product, om de veiling en daarmee de tuin te ondersteunen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het jubileumfeest van De Vrije Akker, hou dan de website in de gaten, www.devrijeakker.nl U kunt zich daar ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Mail naar 10jaardevrijeakker@gmail.com als u interesse heeft in een kraam op de natuurmarkt, iets aan wil bieden voor de dienstenveiling of meer informatie wil over het feest. We hopen veel mensen te mogen begroeten op 14 september!

Adres
Centrum Grubbenvorst
Past. Vullinghsplein
5971 CC Grubbenvorst

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×