Locatie bepalen...
50 Jaar Thielen

Keulsepoort 5, Venlo
Vanaf € 18,50

50 Jaar Thielen

Het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam presenteren kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Het is het werk van Evert Thielen (1954) die ter ere van zijn 50-jarig kunstenaarsjubileum terugkeert naar zijn geboortestad Venlo. Nooit eerder was er zoveel werk van de markante kunstenaar op één plek te zien.

Je kunt er niet aan voorbij, aan de machtige veelluiken die Evert Thielen schildert, en waar hij letterlijk vele jaren aan schildert. Zijn complete oeuvre aan veelluiken, zes indrukwekkende giganten, zal in het Limburgs Museum te bewonderen zijn. Daarnaast zorgen 115 (!) kleinere schilderwerken in die tentoonstelling 50 JAAR THIELEN | De ogen van de meester voor een compleet beeld van het leven en werk van de productieve kunstenaar. Tegelijkertijd presenteert Museum van Bommel van Dam in een paralleltentoonstelling, 50 JAAR THIELEN | Schetsen en tekeningen, een selectie van 75 schetsen van de hand van Thielen, voorstudies voor zijn schilderijen.

De tentoonstelling biedt een unieke mogelijkheid om Thielens werkwijze te zien: aan zijn laatste veelluik werkt hij nog. Dat zal dus in een onvoltooide staat, en daarom slechts tijdelijk, te zien zijn in het Limburgs Museum.

Bekijk hier alle entreeprijzen

Vanwege succes Expo 50 Jaar Thielen verlengd t/m 10 juni 2019!

 

Adres
Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×