Locatie bepalen...
Gratis gids bij Van Ploeg naar Ploegendienst

Aan De Koeberg 3, Helden
Vanaf € 3,00

Gratis gids bij Van Ploeg naar Ploegendienst

Helden – In het kader van het tienjarig bestaan heeft Museum Peel en Maas een speciale actie. Op zondag 22 september krijgen bezoekers ‘s middags een gratis gids die hen meer vertelt over de tentoonstelling Van Ploeg naar Ploegendienst.

Daarnaast krijgen bezoekers op 22 september bij entree, naast uitleg van de gids, gratis toegang tot de film en lezing Silent Heroes in de Gasterie. Uiteraard zijn het museum en de tentoonstelling ook zonder gids vrij toegankelijk tussen 13:00 en 17:00 uur.

In de tentoonstelling Van Ploeg naar Ploegendienst wordt door middel van schitterende (historische) foto’s, illustraties, boeiende objecten en korte teksten het verhaal verteld van de opkomst van de industrialisatie van Peel en Maas vanaf 1900. Er is aandacht voor de gemeentelijke inspanningen en de sociale en culturele gevolgen ervan voor gemeentebewoners. Ook krijgt de aanwijzing door het Rijk van Panningen als ontwikkelingskern de nodige aandacht.

En voor slechts 5 euro krijg je in het rijk geïllustreerde boek Van Ploeg naar Ploegendienst – De industrialisatie en de aanwijzing van Panningen als ontwikkelingskern nog meer achtergrondinformatie over de industrialisatie binnen de gemeente.

Silent Heroes
Daarnaast krijg je op zondag 22 september bij entree gratis toegang tot de film en lezing Silent Heroes in de Gasterie. Deze film is een muzikaal eerbetoon aan de circa achthonderd mannen en jongens die tijdens de kerkrazzia van 8 oktober 1944 zijn opgepakt en afgevoerd naar Duitse werkkampen. Het muzikaal document wordt samen met ondersteunende historische beelden en interviews getoond, waarbij de slagwerkgroep Koninklijke Harmonie Concordia Panningen de stukken ‘Silent Heroes’ en ‘Kerkrazzia’ zelf live zal spelen.

Adres
Museum Peel en Maas
Aan De Koeberg 3
5988 NE Helden

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×