Locatie bepalen...
'Straffen door de eeuwen heen'

Kasteellaan 1, Horst
Vanaf € 3,00

'Straffen door de eeuwen heen'

Over de schreef gaan, de duimschroeven aandraaien, opgroeien voor galg en rad, op de pijnbank leggen, geradbraakt, brandmerken, aan de schandpaal en te kijk staan. Alledaagse uitdrukkingen die al eeuwenoud zijn, maar waarvan de betekenis in de loop der tijd vervaagd is. Ze hebben te maken met hoe er in vroegere tijden met verdachten en veroordeelden werd omgegaan.

Achthonderd jaar Horst aan de Maas is aanleiding voor de expositie 'Straffen door de eeuwen heen' op het Kasteel Huys ter Horst. Op aansprekende wijze wordt het rechtssysteem vóór en in de Middeleeuwen en tot aan de Franse tijd belicht. Welke martelingen en straffen stond een verdachte in vroeger tijden te wachten? Dat ging er niet zachtzinnig aan toe. En een bekentenis was belangrijker dan de waarheid.

De expositie "Straffen door de eeuwen heen" wordt geopend op zondag 2 juni 2019 en op die dag is het kasteel GRATIS toegankelijk. Verder is deze expositie onderdeel van de openstelling op elke eerste zondag van de maand tot en met september van 14:00 tot 16:00 uur. Tijdens deze openstelling bedraagt de entree € 3,- voor volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

Daarnaast is het mogelijk om zich op een aantal maandagen in deze periode aan te melden voor een GRATIS rondleiding om deze expositie te bewonderen. Deze rondleidingen zijn bedoeld voor schoolklassen en overige geïnteresseerde groepen.

Vragen en reserveringen voor rondleidingen telefonisch ( 06-16969913) of per e-mail (expositie@kasteelhuysterhorst.nl). Adres: Kasteel Huys ter Horst, Kasteellaan 2, Horst.

Adres
Kasteel Huys ter Horst
Kasteellaan 1
5961 BW Horst

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×