Locatie bepalen...
SumMmertime in centrum Gennep

Markt 1, Gennep Gratis

SumMmertime in centrum Gennep

Zaterdag 22 juni gaat de twaalfde editie van het alom bekende SumMmertimefestival in het hartje van Gennep van start. Tien zaterdagen op rij is Gennep 'the place to be' en maakt men gratis kennis met kunst, smakelijke gerechten, dans en heel veel muziek. Zo is er aandacht voor muziek 'Van eige bojjum', maar ook voor muziek van over de grens zoals tijdens de Duitse dag en de Italiaanse dag. Vertrouwde thema’s keren terug, zoals bijvoorbeeld 'Blues in Nierstown'. Het bierfestival van 2018 krijgt een vervolg maar geeft een belangrijkere rol aan de inwendige mens onder de nieuwe naam 'Gennep Pruuft'. Alle activiteiten zijn zoveel mogelijk geconcentreerd op de Markt voor het historisch stadhuis.

SumMmertime wordt zaterdag 24 augustus toepasselijk afgesloten met een muzikale 'Finishing Touch'. Alle activiteiten beginnen in de regel zaterdags om 14.00 uur.

De avondprogramma’s worden grotendeels georganiseerd door de ondernemers rondom de Markt: Hotel de Kroon en Café de Typhoon.

Het startschot voor de twaalfde SumMmertime klinkt op zaterdag 22 juni rond 14.00 uur tijdens het beproefde concept van een kunstfestival. Ruim dertig kunstenaars uit Gennep en de regio verrassen op het Ellen Hoffmannplein en rond het oude stadhuis het publiek met diverse kunstzinnige creaties waaronder schilderijen, beeldhouwwerk, sieraden en nog heel veel meer. Op de Markt verzorgt het Trio C tot de Derde de muzikale aftrap. Klarinettist Caspar Terra, violist Carel den Hertog en accordeonist Coos Lettink brengen een mix van klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Hun inspiratie haalt dit drietal over de grens, uit landen rond de Balkan of verder oostwaarts tot helemaal in India. De muzikale invloeden verwerken zij tot nieuwe nummers die uitdrukking geven aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet. Tot liedjes die zich goed lenen voor het maken van een dansje maar ook voor dromen.

In de winkelstraten als op de Markt zorgt Straatband Op de Vlucht voor het muzikale vertier. De muzikanten brengen vrolijke en bekende pop-folkmuziek met gitaar, drums en meeslepende meerstemmige zang. De accordeon en de pennywhistle vervullen in het repertoire een prominente rol met af en toe als extraatje een mandoline, banjo of ukelele.

Adres
Markt en Jan Lindersplein
Markt 1
6591 CP Gennep

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×