Locatie bepalen...
Zomerse activiteiten in De Groote Peel

Moostdijk 15, Ospel Gratis

Zomerse activiteiten in De Groote Peel

Zomeravondwandelingen en ontdektochten in de natuur

Staatsbosbeheer biedt in de zomervakantie zomerse activiteiten in Nationaal Park De Groote Peel. Zo zijn er elke vrijdag Avondwandelingen en elke woensdagmiddag Ontdektochten.

Vlinderexcursie
Voor de vlinderliefhebbers is er op zondag 7 en 14 juli een vlinderexcursie. Tijdens de vlinderexcursie ontdek je de vlinders van het veen. In De Groote Peel komen algemene, maar ook bijzondere soorten zoals de Phegeavlinder en het Spiegeldikkopje voor. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Met behulp van een zoekkaart kunnen ook kinderen de verschillende soorten herkennen. Een boeiende excursie voor het hele gezin.

Op pad met de Peelgids
Van 12 juli t/m 16 augustus kun je elke vrijdagavond met een Peelgids op pad in de Peel. Tijdens deze avondwandelingen beleef je de overgang van licht naar donker in de natuur en dat is heel bijzonder. Met een beetje geluk kan je nachtzwaluwen horen en zien en ook vleermuizen spotten.

De Zomeravondwandelingen starten telkens om 21.00 uur. De excursies duren 1,5 – 2 uur. Na afloop nagenieten van een drankje in de Peelboerderij. Deelname kost € 8,50 voor volwassenen en € 6,- per kind, Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/midzomeravonddepelen

Zin in zomertochten! 
Van 10 juli t/m 21 augustus zijn er elke woensdagmiddag Zin in Zomertochten. Tijdens deze gezinstochten maak je, samen met een Peelgids, een wandeling over peelbanen en knuppelbruggen. Onderweg ga je op zoek gaat naar vlinders, libellen en bodemreuzen, spulletjes verzamelen op het scharrelpad en nog veel meer. Informatief, educatief, maar vooral sPeels!

De Zin in Zomertocht start telkens om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- voor volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De tocht is 2,5 km duurt ongeveer 2 uur. Reserveren: an 10 juli t/m 21 augustus zijn er elke woensdagmiddag Zin in Zomertochten. Tijdens deze gezinstochten maak je, samen met een Peelgids, een wandeling over peelbanen en knuppelbruggen. Onderweg ga je op zoek gaat naar vlinders, libellen en bodemreuzen, spulletjes verzamelen op het scharrelpad en nog veel meer. Informatief, educatief, maar vooral speels!

De Zin in Zomertocht start telkens om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- voor volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De tocht is 2,5 km duurt ongeveer 2 uur. Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten

Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Adres
Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×