Locatie bepalen...
Kasteel Aldenghoor in Haelen

Kasteellaan 9, Haelen

Kasteel Aldenghoor in Haelen

Kasteel Aldenghoor ligt op een omgracht terrein. Het kasteel omvat een hoofdgebouw, dat bestaat uit twee haaks op elkaar staande vleugels met wolfdaken. Op de binnenhoek heeft het kasteel een zware, ronde toren van baksteen en mergel met een hoge spits (uit omstreeks 1700).

Het middeleeuwse kasteel bezat vier torens, waarvan alleen de huidige toren is overgebleven. De drie andere torens werden bij een belegering door een roversbende aan het begin van de 17e eeuw verwoest tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Wel heeft het momenteel nog vierkante torentjes op drie hoeken van de hoofdvleugel.

In 1927 veranderde het klooster in een kleinseminarie voor missiepaters. Toen de paters in 1976 vertrokken werd het kasteel weer privébezit. Van 1983 tot 2013 is het Kasteel eigendom geweest van Prinses Viola von Hohenzollern, die het kasteel met de bijbehorende bezittingen van de neergang bewaarde. Momenteel is de familie Haans uit Haelen druk doende met het renoveren van het kasteel om het open te stellen voor publiek.

Op het gezellige terras en in de gezellige brasserie kunt u genieten van heerlijke streekgerechten. Maar ook na een wandel- of fietsroute is het goed vertoeven op het terras met een kopje koffie met heerlijke limburgse vlaai.

Adres
Kasteel Aldenghoor in Haelen
Kasteellaan 9
Haelen

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×