Locatie bepalen...
Arcen

Raadhuisplein 16, Arcen

Arcen

Arcen is dé toeristische parel van de Maasduinen. Dit voormalig vestingstadje is prachtig gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. De restanten van de tolpoort 'de Schanstoren' en het nooit voltooide kanaal ' de Fossa Eugeniana' op de grens met het Duitse Straelen herinnert nog aan deze vestingshistorie. Een deel van het kanaal, samen met enkele schansen zijn goed te verkennen tijdens een mooie wandeling. Toeristisch Arcen is een prima uitvalsbasis voor vele fiets-en wandelroutes.

Limburgers houden van lekker eten en een 'pilske' op zijn tijd. In Arcen kunt u op een van de vele terrassen in het centrum genieten van tongstrelende gastronomie. Verschillende streekprodukten worden op traditionele en vernieuwende wijze bereidt. Of liever slenteren door de straatjes en langs de Maas met een ijsje in de hand?

In Arcen vinden gedurende het hele jaar gezellige evenementen plaats zoals bijvoorbeeld de Aspergemarkt in het voorjaar, de Sfeermarkten in de zomer en het beroemde Scrooge festival in december. 

In Arcen kunt u bovendien terecht voor een bezoekje aan de prachtig gerenoveerde Kasteeltuinen, Graanbranderij de Ijsvogel, De Hertog Jan brouwerij en niet te vergeten heerlijk ontspannen in Thermaalbad Arcen

 

Adres
Arcen
Raadhuisplein 16
5944 AH Arcen

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×