Locatie bepalen...
Het Schravenpad (rozenroute)

De Rozenhof, Lottum

Het Schravenpad (rozenroute)

Het Schravenpad is een eerbetoon aan Bisschop Mgr. Frans Schraven uit Lottum, die in 1937 in China de marteldood stierf. 

Het Schravenpad voert vanaf de parochiekerk in Lottum naar de Mgr. Schravenlaan en vervolgens naar het prachtige buitengebied van rozendorp Lottum. Langs de Quirinuskapel leidt de route naar de Familiekael en daarna naar Huys Kaldenbroeck, waar Mgr. Schraven geboren is. De terugweg leidt door natuurgebied Kaldenbroek naar de oevers van de Maas, waar een panoramisch uitzicht over de vier dorpen aan de Maas is. 

De route is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Rozenhof Lottum in samenwerking met Landschap Horst aan de Maas, Parochie Lottum, Dorpsraad Lottum, Stichting Het Limburgs Landschap en de Mgr. Schravenstichting, die zich beijvert voor de zaligverklaring van Frans Schraven. 

In de Mgr. Schravenlaan is een speciale Mgr. Schravenroos aangeplant. De dieprode kleur van de roos is symbolisch voor het bloed der martelaren. Deze roos werd gedoopt tijdens de feestelijke opening van het Schravenpad in De Rozenhof Lottum. 

Adres
Startpunt:
De Rozenhof
5973 NR Lottum

Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×