Locatie bepalen...
Van Kruispunt naar de Pelen

Alexanderplein 2, Meijel

Van Kruispunt naar de Pelen

Op de grens van Noord-Brabant en Limburg komen historie, cultuur en natuur samen in het pittoreske dorpje Meijel. Hier, aan de rand van het Peelgebied, staat u oog in oog met puur natuur: bossen, weilanden en paarse heide, waar iedere ochtend reeën en wilde varkens ontwaken.

De wandelroute "Van Kruispunt naar de Pelen" start in het hart van Meijel, waar diverse bezienswaardigheden en monumenten te zien zijn. De bezienswaardigheden zijn voorzien van een Linjizjer (turfschop), waarop u informatie en een bijzonder verhaal over het monument kunt lezen.

Via Nationaal Park De Groote Peel komt u uiteindelijk terecht bij Buitencentrum De Pelen. Hier kunt een pauze inlassen. Ook is hier de mogelijkheid om een fiets te huren en het tweede deel van de route per fiets af te leggen.

De beschrijving van de route vindt u onder de knop 'print deze route'. De brochure en het routekaartje zijn tevens te verkrijgen bij de horeca-bedrijfsaccommodaties, campings en b&b's in de buurt, Buitencentrum De Pelen en VVV Panningen. Daarnaast is de brochure hier online te downloaden.

Adres
Startpunt:
Alexanderplein 2
5768 BE Meijel

Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×